Με ψεύτικες υποσχέσεις και κινδυνολογία και η τελευταία προεκλογική ομιλία του Κ. Μητσοτάκη

Με συνθηματικές φράσεις περί «ντεμέκ πατριωτών και ντεμέκ πιστών», επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε «παίρνει τη θέση του στο χθες», αλλά και υποσχέσεις για ανάπτυξη, αυξήσεις και επενδύσεις, έκλεισε την προεκλογική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία του στην πλατεία Συντάγματος, πάνω σε μια εξέδρα που «χτίστηκε» πάνω από το σιντριβάνι της πλατείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θυμήθηκε και τον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, και τις δικές του συγκεντρώσεις εκεί.

Πολλές εκπλήξεις η ομιλία δεν είχε. Με αέρα νικητή, επανέλαβε τις έμμεσες απειλές, στο ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να μην πάρει αυτοδυναμία, ενώ επισήμανε ότι αν οι πολίτες ψηφίσουν υπεύθυνα, τότε θα έχουμε εθνική σταθερότητα.

Φυσικά θυμήθηκε «την πάνω και την κάτω πλατεία», και με ένα λογικό χάσμα, αναφερόμενος στη συγκέντρωση της Ν.Δ., είπε: «Η αποψινή συμμετοχή σας είναι ενός κύκλου που κλείνει. Η πλατεία δεν χωρίζεται σε πάνω και κάτω. Είναι μια, ελεύθερη και δημοκρατική».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «είμαστε στην τελική ευθεία με σύμμαχο τον ενθουσιασμό και εχθρό τον εφησυχασμό».

Μίλησε επίσης για υψηλό πήχη προσδοκιών:

«Με την ώριμη επιλογή κάθε Ελληνίδας και κάθε Ελληνα που επιδιώξει τη σιγουριά και την προκοπή για τον ίδιο και τα παιδιά του. Ο πήχης των προσδοκιών είναι ψηλά. Σας ζητώ όλοι μαζί να βάλουμε ένα στοίχημα και να τον ξεπεράσουμε, να πετύχουμε στο Λεκανοπέδιο ακόμα καλύτερα ποσοστά».

Υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., ισχυριζόμενος ότι εφάρμοσε πολιτικές προς όφελος των νέων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των αγροτών.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλη η χώρα ντύνεται στα γαλάζια. Φανερώνοντας έτσι το βαθιά λαϊκό χαρακτήρα του κόμματος μας. Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο μαύρο, στο διχασμό και επιβράβευσαν μια κυβέρνηση συνεπή στα λόγια και τις πράξεις και ειλικρινή απέναντι στις αστοχίες της. Στις 21 Μαΐου και νικήσαμε μαζί, στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για να κυβερνήσουμε μαζί ενωμένοι. Όλες οι κατακτήσεις που πετύχαμε πρέπει να εδραιωθούν και να συνεχιστούν», συμπλήρωσε.

Με το γνωστό ύφος της σιγουριάς της νίκης δεν άφησε στο απυρόβλητο τα άλλα κόμματα.

«Αντίπαλοί μας δεν είναι τα άλλα κόμματα, είναι τα προβλήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει τη θέση του σε ένα χθες. Το μήνυμα το έστειλαν οι πολίτες στην κάλπη και θα το ξαναστείλουν μεθαύριο. Το βασικό μήνυμα είναι ένα. Σε αβέβαιους καιρούς ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα εξαρτάται από εύθραυστες πλειοψηφίες. Όσο μεγαλύτερη η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο βαρύτερη αισθάνομαι τη δικιά μου προσωπική ευθύνη», είπε τόνισε.

Και κοιτάζοντας προς τα δεξιά και ακροδεξιά της Ν.Δ, είπε ότι πολλές ακραίες φωνές τη Βουλή ίσως προκαλέσουν κακοφωνία. «Είναι η ίδια η ιστορία της Αθήνας που απαντά και στους νεόκοπους πολιτικούς εμπόρους της θρησκείας και της πατρίδας. Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες», ανέφερε.

Κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας ότι «η ευθύνη περνά πλέον στα δικά σας χέρια. Μεθαύριο στο φάκελο δεν θα υπάρχει λευκή επιταγή. Θα υπάρχει διαβατήριο για προκοπή με σφραγίδα λαϊκή. Για αυτό σας καλώ για μια μέρα να φέρουμε έναν εκλογικό καύσωνα, να χτυπήσουμε σαραντάρια και βάλε στα ποσοστά μας, ώστε το τιμόνι της χώρας να την οδηγήσει στην καρδιά της Ευρώπης».

Και έκλεισε την ομιλία λέγοντας:

«Στέλνουμε σήμερα το μήνυμα της νίκης, οφείλουμε να το μεταφέρουμε παντού. Σε μια χώρα που το γαλάζιο θα σημαίνει τη σιγουριά της ελπίδας. Είναι η μεγαλύτερη τιμή να είμαι πρωθυπουργός της χώρας, σας ζητώ τη δύναμη να συνεχίσω με τα πόδια στο έδαφος και το βλέμμα ψηλά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί